Имало едно време една принцеса

 • 24 Юли 2015

  Имало едно време една красива принцеса, която живеела заключена в огромен замък. Един ден принцът на нейните мечти дошъл и я спасил и двамата заживели щастливо до края на дните си. Така звучи почти всяка детска приказка. А краят винаги е щастлив. Реалността обаче е друга. Все още в България хиляди деца са разделени от своите родители, живеят в домове и се борят за своя щастлив край.

   

  Една от тях е малката принцеса Фиона. Запазваме истинското й име в тайна от съображения за сигурност, а и защото всяка героиня от приказка заслужава артистичен псевдоним. Фиона е само на 2 години и половина, а нейната приказка има тъжно начало. Майка й се отказва от нея и двамата й братя. Така Фиона попада в дома за деца, лишени от родителски грижи, „Св. Иван Рилски“ в София, където се чувства тъжна и самотна.

   

  За радост краят на тази история е щастлив. След като Фиона прекарва една година в дома, за нея е намерено приемно семейство. Така тя попада в дома на професионалната приемна майка на фондация „За Нашите Деца“ Лилия Маринова, където живее с други две деца. Фиона е петото приемно дете в семейството на Лили. В началото момиченцето е изплашено. Постепенно се успокоява и допуска Лили до себе си. Сега Фиона е здрава и живее спокойна и щастлива в своя малък замък. Развива се напълно нормално и проявява своите таланти: пее и танцува.

   

  Ние от фондация „За Нашите Деца“ вярваме в приказките с щастлив край. Защото всяко дете заслужава неговият родител да му прочете приказка за лека нощ, да го завие и да го целуне по челото за „Лека нощ“. И тъй като в България близо 4000 деца все още живеят в домове и нямат този шанс, ние ще продължаваме да се борим за техния щастлив край.