Момичето, загледано в звездите

 • 15 Апр 2015

  Това е тъжна история с първа спирка България и дестинация с щастлив край в чужбина. Един разказ за Звезделина – момичето, загледано в звездите. Тя е на 7. От раждането си до 5-годишна възраст живее в дом. Не познава биологичните си родители и близките си, които не проявяват интерес към нея.

   

  Ето така Звезди се среща със социалните работници на фондация „За Нашите Деца“, които я настаняват при професионално приемно семейство, за да я измъкнат от изолацията на дома. Момиченцето се чувства добре при приемните си родители, но има една мечта – да намери свои постоянни мама и татко. Единственият й шанс за това е осиновяването. Тя е вписана в регистъра, но поради нейното заболяване за нея не се намират осиновители в България. Затова социалните работници започват да търсят семейство за Звезди в чужбина.

   

  Две години след настаняването на Звезделина в приемното семейство, щастието й се усмихва. Осиновителите се срещат за първи път със Звезди в България и веднага изграждат връзка с нея, въпреки езиковата бариера. Координиращият социален работник завежда родителите при лекуващия лекар, който ги консултира за заболяване на детето. Осиновителното семейство продължава да изпраща информация и снимки за новия живот на Звезделина.