Вечер на добродетелите беше отличена с наградата „Златно сърце“

  • 06 Ное 2015

    Най-голямото събитие на фондация „За Нашите Деца" Вечер на добродетелите беше отличено с наградата „Златно сърце“ на сп. Business Lady в категорията „НПО в действие“. Церемонията по награждаването се проведе на 5 ноември и в нея участваха представители на неправителствени организации, бизнеса, социални и образователни институции, отличени за работата си в областите спорт, екология, образование, здравеопазване, социални дейности, безопасни условия на труд.

    „Шестото издание на Вечер на добродетелите, освен че набра впечатляващата за всяко НПО в България сума от 150 000 лв., показа как обединените усилия раждат реална социална промяна. Защото зад това събитие стоят партньори, съмишленици, спонсори, всеки от които допринася за това повече деца да живеят в сигурна и подкрепящата семейна среда“, каза изпълнителния директор на фондация „За Нашите Деца“ г-жа Иванка Шалапатова при получаването на наградата. Тя се обърна към гостите на церемонията с призива заедно да направят нужното, за да могат скоро да се поздравят, че вече нито едно дете не живее в социална институция.

    Наградата на г-жа Шалапатова бе връчена от председателя на Държавната агенция за закрила на детето г-жа Ева Жечева, която подчерта, че през 2000 г. в социалните домове в България са живеели 15 000 деца. „Днес те са малко над 2000 и една от основните причини за това е фондация „За Нашите Деца“, допълни г-жа Жечева и благодари на екипа от специалисти на организацията.

    Наградата в категорията „Иновативни КСО практики“ получи дългогодишният партньор на фондация „За Нашите Деца“ рекламна агенция I Do Advertising за инициативата „Дари чрез бизнес партньор“. I Do Advertising дарява на фондация „За Нашите Деца“ 5% от стойността на всеки нов договор на фирмите, които заявяват желание да се включат в инициативата. По този начин компаниите подпомагат каузата на фондацията чрез иновативния подход на посредничество на рекламната агенция. I Do Advertising подкрепя мисията на фондация „За Нашите Деца“ от 2011 г., като се включва в събития и кампании, сред които Вечер на добродетелите, Тази Коледа чудесата правите Вие и др.