Истории

 • 15 Авг 2012

  След пет години в дом Лили заживя с приемното си семейство

  Домът на семейство Петрови отново се оглася от детски смях. Петгодишната Лили напусна голямата институция, за да заживее с приемните родители Галя и Иван.

  още »
 • 15 Юли 2012

  Малката Катя беше настанена по спешност в приемно семейство

  Спешните настанявания на малки деца в риск в приемни семейства се превърнаха в обичайна практика за екипа на Центъра по приемна грижа към фондация „За Нашите Деца” напоследък. Само за месец, специалистите осигуриха приемен дом за три деца, които бяха изоставени или изведени от родните им семейства след намеса на органите по закрила на детето и полицията.

  още »
 • 10 Юли 2012

  Изоставеното бебе Борислава не отиде в социален дом, а в приемно семейство

  Малката Борислава* е на 12 дни, когато специалистите от фондация „За Нашите Деца” получават сигнал от органите по закрила на детето за нуждата от спешно настаняване на бебето в приемно семейство.

  още »
 • 18 Май 2012

  Приемна майка спасява 4-годишно момиченце от несигурността в родното му семейство

  Това е историята на Марина и Деси. Марина е приемна майка, а Деси е 4-годишното момиченце, за което тя започва да се грижи в дома си през септември миналата година. Макар че е само на 4 години, животът на Деси вече е пълен с изпитания и трудности. Марина пък се изправя пред предизвикателството да приеме дете, което е изведено от родното семейство поради риск за здравето и живота му, а след това прекарва и 10 месеца в институция.

  още »
 • 09 Апр 2012

  Поли вече ще гледа света не само от прозореца на социалния дом

  Двегодишната Поли се раздели с приятелчетата си и екипа от дома за медико-социални грижи, защото вече ще живее с новото си семейство. От този момент нататък за нея ще се грижат приемните родители Петя и Иван Иванови. Макар и плаха и объркана в началото, малката Поли с готовност последва приемната майка, след като тя й обясни, че ще я отведе в новия им дом.

  още »
 • 29 Фев 2012

  Професия „майка“ – част 2

  Дея живее при Даниела от 1 октомври. Преди това двете са минали през опознавателни срещи – изключително полезни и необходими според Даниела: „Скъсяват дистанцията, макар че тогава не го осъзнавах.“ Отначало малката е с оплешивяла на места главичка и има едва пет думи в речника си. В следващите месеци пораства със 7 см, радва се на все по-гъстата си коса и реди изречения без почивка. Преходът обаче не е лесен. „Излизането извън средата, в която е израснала, беше шокиращо за нея. Нощем се мяташе в леглото като в кошмар, беше като ранено зверче.“

  още »