Истории

 • 17 Юни 2015

  Семейство за Криста

  Из историята на едно приемно дете

  още »
 • 19 Май 2015

  Моят дом

  Из историята на Александра

  още »
 • 15 Апр 2015

  Момичето, загледано в звездите

  Това е тъжна история с първа спирка България и дестинация с щастлив край в чужбина.

  още »
 • 15 Фев 2013

  "Какво добро прави държавата за мен и какво не прави"

  "Казвам се Реми, досущ като главния герой в книгата на Мало „Без дом“. Реално погледнато и съдбата ми е подобна на неговата. Имам нигерийски произход, роден съм в България и съм израснал в домове. Не познавам истинските си родители, но все си мисля, че моята майка ми е избрала това име, защото се е надявала животът ми да има щастливо развитие, както пише в книгата. От тук заключавам, че е била интелигентна и смела жена, защото рискувайки да дойде да ме роди чак тук в България, ми е дала шанс, който в нейната страна нямаше да имам.

  още »
 • 10 Дек 2012

  Шанс за истинско детство

  Мартин е само на 4 годинки, а вече повече от година живее в дома за медико-социални грижи „Св. София”. Изведен е от собствения си дом и спешно е настанен в институцията, защото майка му, която гледа сама него, братята и сестрите му, не успява да полага нужните грижи. Така всички деца от семейството се оказват настанени в различни домове. Мартин отива в бебешкия дом заедно с най-малката си сестра. Майка му е идвала да го види само един път след това.

  още »
 • 17 Сеп 2012

  Още едно изоставено бебе отиде в приемно семейство, а не в социален дом

  Още едно изоставено новородено бебе беше настанено при приемно семейство, а не в институция, благодарение на съвместните усилия на Центъра по приемна грижа към фондация „За Нашите Деца” и органите за закрила на детето. Това е новородената Ина, с която майката се раздели още след раждането, тъй като не е в състояние да се грижи за нея.

  още »